woensdag, 28. juni 2006 - 14:53

Uitzending "Onder de Loep" van 29 juni 2006.

twente

RTV Oost verzorgt in samenwerking met de Politie regio Twente en het Openbaar Ministerie op donderdag 29 juni weer een uitzending van het programma "Onder de Loep".
De 1e uitzending is om 18.21 uur en daarna volgen om de twee uur herhalingen tot vrijdagmorgen 09.21 uur.

•Enschede
Op woensdag 21 juni 2006 werd een inwoner van Enschede overvallen in zijn woning aan de Waalstraat.
Die ochtend, te omstreeks 09.30 uur ging de deurbel en op de vraag van het slachtoffer wie daar was, werd geroepen:
“de meteropnemer van Essent “.
Nadat het slachtoffer de deur had geopend werd hij onverwachts vastgepakt van achteren, waarbij hem en mes in de rug werd gedrukt . Het slachtoffer werd gedwongen naar de slaapkamer te gaan en op zijn buik op bed te gaan liggen. Hierbij werden bedreigingen geuit en werd hem het mes op de rug gezet.
Een tweede dader zag vervolgens zijn kans schoon om verschillende goederen uit de woning weg te nemen, waaronder geld, sieraden, mobiele telefoon, camera’s en een laptop. De daders hebben de woning via de achterzijde verlaten.
Via een reconstructie hoopt de politie met behulp van de kijkers meer duidelijkheid in deze zaak te krijgen

•Twente
Vanaf het begin van dit jaar werden bij meerdere bejaarden geld en/of pinpas met pincode ontvreemd.
In de meeste gevallen werden de bejaarden bezocht door twee dames, die zich uitgaven voor medewerkers van de Thuiszorg of medewerkers van Carint. In sommige gevallen maakten zij nog gebruik van een soort legitimatiebewijs. Op deze wijze wisten zij de woningen binnen te komen en het vertrouwen van de bejaarden te krijgen.
Met de weggenomen pinpas werd veelal op korte termijn geld gepind, waarbij het schadebedrag in sommige gevallen meerdere duizenden Euro’s bedroeg.
Er zijn inmiddels meerdere signalementen van de daders opgenomen en het vermoeden is dat er in verschillende samenstellingen wordt geopereerd.
Een van de slachtoffers zal in de uitzending haar verhaal vertellen.

•Enter
In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei 2006 werd een inwoner van Enter zwaar mishandeld.
Hij liet omstreeks 02.30 uur zijn beide hondjes uit aan de Stationsweg te Enter. Het volgende dat het slachtoffer zich weet te herinneren is dat hij weer bij bewustzijn kwam. Hij weet in het geheel niet wat er met hem gebeurd is. Hij heeft niemand gezien of gehoord.
Later in het ziekenhuis bleek dat hij zware verwondingen had opgelopen, onder meer breuken in de linkeroogkas, een zware hersenschudding, een gezwollen rechteroog en meerdere bloeduitstortingen in het gezicht.
Het slachtoffer vermoedt zelf dat hij met een slagwapen is toegetakeld.
In de uitzending zal een oproep worden gedaan aan getuigen om zich te melden.

Tips kunnen tijdens de uitzending worden doorgegeven op het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):