donderdag, 2. februari 2006 - 10:52

UMC start digitaal consult voor patiënten met eczeem

Utrecht

Patiënten met constitutioneel eczeem kunnen vanaf heden gebruik maken van een digitaal consult. Dit eczeemportaal geeft de patiënt thuis naast algemene informatie rechtstreeks toegang tot zijn medisch- en verpleegkundig behandelplan. De patiënt kan via een individuele code in het portaal onder meer zijn jeuk- en zalfdagboek bijhouden.

In plaats van een algemene website is een individueel patiëntenportaal ontwikkeld. Patiënten kunnen digitale foto’s van de huid in het portaal plaatsen, waardoor het verloop en de activiteit van het eczeem beter gevolgd wordt. De verpleegkundige begeleidt zo de patiënt thuis en de standaard controle afspraken bij de dermatoloog vervallen. De patiënt komt alleen naar de polikliniek wanneer e-mail consulten ontoereikend zijn. Met het digitale consult wordt de zorg patiëntvriendelijk en doelmatig georganiseerd.

Constitutioneel eczeem is een chronische huidaandoening met een wisselend en onvoorspelbaar verloop. Roodheid, schilfering en jeuk zijn belangrijke kenmerken. In het UMC Utrecht worden patiënten met constitutioneel eczeem behandeld door een multidisciplinair team. De dermatoloog stelt de diagnose vast en zet een behandeling in. De verpleegkundige begeleidt de patiënt in het uitvoeren van de behandeling en het omgaan met de huidaandoening. Indien nodig worden andere medische disciplines bij de zorg betrokken zoals de kinderarts, oogarts, KNO-arts of longarts.
Provincie:
Tag(s):