maandag, 6. maart 2006 - 11:10

UMCG start spreekuur voor slechte adem

Groningen

Medio maart start het Universitair Medisch Centrum Groningen met een spreekuur voor mensen met een slechte adem. Op dit spreekuur kan men aan de hand van een vragenlijst, mondonderzoek en bacteriologisch onderzoek vaststellen wat de oorzaak is van de slechte adem en een behandeling starten.

Een slechte adem is een serieus probleem die het leven van een persoon negatief van beïnvloeden. Mensen met een slechte adem lijden dan ook vaak aan een grote mate van onzekerheid en sociale isolatie

De meest voorkomende en min of meer geaccepteerde vorm van een slechte adem wordt veroorzaakt door roken, alcoholgebruik of het eten sterk gekruid voedsel. Vrijwel iedereen heeft ’s ochtends last van een slechte adem. Tijdens de slaap produceert men minder speeksel die de zwavelhoudende eiwitten in de mond afbreekt.

Bij 90% van de gevallen van een slechte adem ligt de oorzaak in de mond en niet in de maag, zoals vaak wordt gedacht. In de mond komen bacteriën voor die sterk ruikende gassen produceren zoals zwavelwaterstof (rotte eierengeur) en methylmercaptaan. Onder bepaalde condities zijn de aantallen bacteriën sterk verhoogd. Hierdoor neemt ook de hoeveelheid sterk ruikende gassen toe, die mensen in de omgeving kunnen waarnemen.
Provincie:
Tag(s):