dinsdag, 31. januari 2006 - 18:43

Unieke schaats-marathon op 'Heerenven'

Wellerlooi

In het Noord-Limburgse Wellerlooi vond dinsdagmiddag een heuse schaatsmarathon op natuurijs plaats. Normaal blijven deze schaatstochten behouden voor de noordelijke regio van het land, wanneer het een aantal dagen heeft gevroren, maar in het zonnige zuiden deed zich de mogelijkheid voor. Op de plas ‘het Heerenven’ tussen Arcen en Wellerlooi was een parcours afgezet.

Zowel mannen als vrouwen verschenen aan de start. De mannen moesten 1 uur en drie rondjes afleggen. Voor de vrouwen was de tijdslimiet beperkt tot een half uur plus één ronde. Zo’n 10 mannen verschenen aan de start en vier vrouwen.

Ondanks de lichte dooi kon er toch goed worden geschaatst. Al werd er wel wat geklaagd over zwakke plekken in het ijs. Winnaar bij de vrouwen werd Martha Linssen uit Leunen. Martien Vloet uit Stevensbeek kwam alleen over de finish bij de mannen.

De vrouwenwedstrijd was bijna bij de start al beslist in het voordeel van Martha Linssen. De drie overige dames kwamen op weg naar ‘Heerenven’ in hun Eend zonder benzine te staan. Een fotograaf op weg naar het unieke schaatsevenement nam de drie schaatsenrijdsters mee, zodat ze toch op tijd aan de start verschenen.
Provincie:
Tag(s):