donderdag, 12. oktober 2006 - 21:52

Unieke veiling stamboekpaarden in Zuidlaren

Zuidlaren

Paarden en Zuidlaren is een begrip in binnen- en buitenland. Op 14 oktober, de zaterdag voorafgaand aan de Zuidlaardermarkt, organiseert een commissie van enthousiaste paardenmensen een paardenveiling. Kwaliteit staat bij de te veilen paarden voorop. De paardenveiling biedt zevenentwintig kwalitatief goede paarden aan in de leeftijd van nul tot en met drie jaar.

Veulenveilingen zijn een trend in Nederland. Een speciale veiling van één-, twee- en driejarige paarden wordt echter nergens gehouden in ons land. Dat maakt deze veiling uniek.

De veiling vindt vanaf 16.00 uur plaats in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. Het bekende veilingkantoor Ino Meijer Veilingen en Taxaties leidt de veiling. Het geheel staat onder toezicht van een notaris van het notariaat Zuidlaren.

Voorafgaand aan de veiling is er een presentatie door de eigenaren van 12.00 tot 14.00 uur. Alle paarden zijn vooraf geselecteerd door de Veilingcommissie en een extern deskundige. Een dierenarts keurt de viervoeters. Zo zijn de veulens en eenjarige paarden in het bezit van een gezondheidsverklaring, de tweejarigen hebben een klinisch keuringsrapport en beschikken de driejarige paarden over zowel een klinische als röntgenologische keuring. Alle rapporten zijn voorafgaand aan de veiling in te zien.

Belangstellenden voor de presentatie van de paarden zijn van harte welkom vanaf twee uur; de veiling begint om 16.00 uur. Veilingboekjes zijn te koop via het secretariaat of aan de kassa voor 5 euro. De paarden die uiteindelijk worden geveild staan ook gepresenteerd met foto, beschrijving en afstamming op de aparte website: www.zuidlaardermarkt.info.
Provincie:
Tag(s):