dinsdag, 31. oktober 2006 - 8:13

University Colleges Debate Tournament

Middelburg

Op woensdag 8 november vindt in Middelburg het eerste University Colleges Debate Tournament plaats. Dit is een debattoernooi tussen studenten van de drie university colleges van Nederland, namelijk University College Utrecht, University College Maastricht en Roosevelt Academy (Middelburg).

Tijdens dit debattoernooi worden door de debaters van de colleges gestreden om de titel ‘Best Debating University College of the Netherlands’. Het debattoernooi wordt georganiseerd door studenten van de Debating Club van Roosevelt Academy, die erna streven om sportieve debatten op hoog niveau neer te zetten.

De onderwerpen die tijdens dit toernooi aan bod komen, worden op de dag zelf bekend gemaakt; zodat het improvisatievermogen van de debaters ook beoordeeld kan worden. Er wordt gejureerd door top-debaters van debatvereniging Bonaparte uit Amsterdam en debattrainers van de Nationale Jeugdraad uit Utrecht. Alle debatten worden in het Engels gevoerd en er wordt gedebatteerd volgens American Parliamentary Style.

Het debattoernooi vindt plaats vanaf 13.45, aan de Roosevelt Academy in Middelburg, in het gebouw De Helm, het finale debat wordt gehouden in de Burgerzaal van het stadhuis. Het dagprogramma is hieronder te vinden. Het UCDT vindt plaats op dezelfde dag als de open dag van de Roosevelt Academy.
Provincie:
Tag(s):