vrijdag, 11. augustus 2006 - 14:50

Utrecht doet aangifte na overlijdens-bericht burgemeester

Utrecht

De gemeente Utrecht doet vandaag aangifte bij de politie vanwege een foutief persbericht waarin het overlijden van burgemeester Annie Brouwer werd gemeld. NOS Teletekst en BNR Nieuwsradio meldden vrijdagmorgen de dood van de burgemeester. Donderdag werd Brouwer met een longontsteking opgenomen in het Diakonessenziekenhuis in Utrecht. Daar bleek dat zij een legionellabesmetting had opgelopen.

De gemeente heeft een e-mail in haar bezit, waarin de dood van de burgemeester wordt gemeld. De politie zegt op de hoogte te zijn van het voornemen van de gemeente om vandaag aangifte te doen. Aan de hand daarvan zal een onderzoek worden ingesteld naar mogelijke strafbare feiten. Of de politie al in het bezit is van de e-mail kon de woordvoerder nog niet bevestigen.

Het is onduidelijk of andere media hun berichtgeving ook op deze e-mail hebben gebaseerd. Volgens de gemeente Utrecht zal de burgemeester over een paar dagen uit het ziekenhuis worden ontslagen. Op dit moment worden haar taken waargenomen door loco-burgemeester Rinda den Besten.
Provincie:
Tag(s):