zondag, 10. september 2006 - 23:48

Utrecht krijgt RKC in helft klein

FC Utrecht heeft vanmiddag uitgehaald tegen RKC Waalwijk. In Nieuw Galgenwaard liet de ploeg van trainer Foeke Booy de gasten alle hoeken van het veld zien in de eerst helft. Het resulteerde in een ruststand van maar liefst 5-0.

Dat het publiek voor rust zo verwend werd, had het vooral te danken aan de aanvallers Kopteff en Fortuné. De Fin en de Fransman waren een plaag voor de RKC-defensie en hadden in kansrijke positie steeds oog voor elkaar. Het zorgde ervoor dat Kopteff tweemaal en Fortuné eenmaal scoorde. Ook Tim Cornelisse deed van zich spreken. De rechtsback was net als Kopteff tweemaal succesvol.

Na de galavoorstelling in het eerste bedrijf, was het tweede deel van het duel een stuk minder aantrekkelijk. Utrecht drong nog wel aan, maar het heilige moeten was er duidelijk af. Van RKC werd ook in de tweede helft helemaal niets vernomen.