zaterdag, 9. september 2006 - 9:54

Utrecht pakt uit met cultuur Feestweekend

Utrecht

Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het feest in Utrecht. De organisatoren van de Open Monumentendag, de 7e hemel: het festival en het Utrecht Uitfeest hebben hun krachten gebundeld en verzorgen dit weekend samen een cultureel feest in de stad.

Op zaterdag 9 september, van 10.00 tot 17.00 uur, openen circa tachtig monumenten hun deuren voor publiek. Utrecht volgt het landelijke thema voor deze dag: Feest! Diverse feestmonumenten zijn gratis te bezoeken, zoals monumentale uitgaansgelegenheden voor muziek en theater. Het start- en informatiepunt voor de Open Monumentendag is op het Domplein.

In het voormalig gerechtsgebouw aan de Hamburgerstraat vindt deze maand de 7e hemel: het festival plaats. Tijdens het festival treden zeven Utrechtse musea eenmalig buiten hun muren. Op zaterdag 9 en zondag 10 september beleeft het festival haar laatste hemelse dagen. Op zaterdagavond is de verkiezing van het 'Utrecht Moment'. Tijdens deze feestelijke avond passeert Utrechts verleden de revue. Zondag, de laatste dag van het festival staat in het teken van het Uitfeest en zal het festival vanaf 12.00 uur geopend zijn.

Op Culturele Zondag 10 september, van 11.00 uur tot 24.00 uur, opent in Utrecht het culturele seizoen met het Utrecht Uitfeest. De dag begint met het Oudegracht Opera Concert, waarna musea, poppodia, theaters, ateliers en andere cultuurhuizen bezoekers trakteren op 400 gratis voorstellingen, exposities, workshops, optredens, lezingen en andere activiteiten. De dag sluit af met de Drijf-In openluchtbioscoop bij de Weerdsluis.
Provincie:
Tag(s):