zondag, 5. februari 2006 - 17:01

Utrecht slachtoffer Twentse dadendrang

Trainer Rini Coolen stapte deze week op bij FC Twente om de negatieve stromingen rond zijn ploeg weg te nemen. Tegen FC Utrecht voetbalden zijn voormalige pupillen een helft lang inderdaad bevrijd.

Het was genoeg om de Domstedelingen in eigen huis op een 3-0 nederlaag te trakteren. In de eerste helft leek er nauwelijks sprake van een schokeffect bij de Tukkers, waar Jan van Staa en Erik ten Hag voor het eerst als eindverantwoordelijken op de bank plaatsnamen. Het spel oogde plichtmatig en ontbeerde elke vorm van creativiteit. Het zich op eigen helft verschansende Utrecht had dan ook geen enkele moeite met FC Twente.

In het tweede bedrijf veranderde alles, nadat Bakircioglu een vrije trap vanaf de zijkant van het veld zomaar binnen zag vallen. De treffer noopte Utrecht de verdedigende stellingen te verlaten en gaf Twente zo'n boost dat het uit snelle tegenaanvallen Utrecht op de pijnbank legde.

Touma en N'Kufo maakten het feest, dat met een minuut stilte was begonnen vanwege het overlijden van Ton van Dalen, compleet.
Categorie:
Tag(s):