maandag, 9. oktober 2006 - 16:06

Utrecht start lokale campagne tegen terrorisme

Utrecht

De gemeente Utrecht start vandaag een publiekscampagne om de inwoners meer alert te maken op een terroristische dreiging. Daarmee sluit Utrecht aan bij de landelijke publiekscampagne ‘Nederland tegen Terrorisme’ die dit voorjaar van start ging. Met de campagne wil de gemeente de inwoners van Utrecht laten zien dat ook in Utrecht professionals samenwerken om de kans op een terroristische aanslag zo klein mogelijk te houden en wat inwoners zelf kunnen doen. Tot begin november zijn overal in de stad en het openbaar vervoer campagneposters te zien. Ook zijn spotjes te horen op de regionale zender.

Binnen de stad en daarbuiten werken verschillende partijen samen om aanslagen te voorkomen en goed voorbereid te zijn voor als er iets gebeurt. De gemeente, politie, brandweer, geneeskundige diensten, vervoersbedrijven, Openbaar Ministerie en de rijksoverheid overleggen met elkaar en wisselen gegevens uit om de kans op een aanslag zo klein mogelijk te maken.

Daarnaast oefenen zij regelmatig in het bestrijden van de gevolgen van aanslagen. Burgemeester Brouwer-Korf: "Oefenen is heel belangrijk. We hopen natuurlijk dat er in onze stad nooit een aanslag plaatsvindt. Maar als dat toch gebeurt, dan zijn we voorbereid."
Provincie:
Tag(s):