zondag, 17. december 2006 - 14:38

Utrecht verslaat Feyenoord

Feyenoord was de laatste jaren redelijk succesvol in het Utrechtse stadion. Alleen vorig jaar ging het flink mis, door toedoen van Robin Nelisse met zijn drie goal, daarvoor werd er negen jaar niet verloren. Maar na vandaag is er dus een negatieve reeks van twee verloren partijen achter elkaar ingezet.

Feyenoord zette tegenover de twee Utrechtspitsen, Fortuné en Nelisse, slechts drie verdedigers. Erwin Koeman wilde een man meersituatie op het middenveld creëren. Dus stonden zowel Buijs, Greene als Lucius op het middenveld en liepen de Utrechtaanvallers dwars door de Rotterdamse verdediging. Voorin had de trainer gekozen voor het duo Charisteas en Van Hooydonk. Huysegems, die al weken mocht starten, werd buiten de basis gelaten.

Serginho Greene zette in de 8e minuut een sliding binnen de zestien te vroeg in op Fortuné. Luinge gaf direct een gele kaart en wees resoluut naar de stip. Bij de tweede goal stormde Utrecht op met veel lopende mensen en vond een vrije Fortuné. Die gaf keurig af op Nelisse, die met Greene in zijn rug op Timmer afliep. De keeper had met zijn handen naar de bal kunnen gaan, maar deed dat niet. Hij leek de snelheid van Nelisse verkeerd in te schatten en ging met zijn lijf erin. Niet alleen kon Nelisse hierdoor scoren, ook raakte Timmer geblesseerd. Met de 17-jarige A1-keeper Erwin Mulder op de bank wist Timmer dat hij er alles aan moest doen om te blijven staan. En dus stond hij met een vertrokken gezicht door zijn pijnlijke knie nog de gehele wedstrijd in de goal.

Gelukkig voor Timmer werd het in de volgende periode eindelijk wat rustiger voor zijn neus. Na ongeveer 35 minuten kreeg Feyenoord dan eindelijk de eerste kans. Buijs schoot vanuit een lastige hoek voorlangs.

In de tweede helft kregen beide ploegen wat kansjes. Spanning zoals in de eerste helft was er in eerste instantie niet. Na 83 minuten raakte nog wel de vlam in de pan toen Feyenoord de bal niet uitspeelde op het moment dat Caluwe geblesseerd op de grond lag. De net ingevallen Giuseppe Rossini gleed uit frustratie vanachter in op Lucius en kreeg direct rood. Wederom dus problemen met de regel of de bal uitgespeeld dient te worden of niet. De matpartij die volgde kan na afloop nog wel eens schorsingen op gaan leveren, want er werden hier en daar rake klappen uitgedeeld.

Eén minuut voor tijd maakte Ron Vlaar de aansluitingstreffer en gaf heel Feyenoord weer hoop. De Rotterdammers deden er alles aan er nog een gelijkspelletje uit te halen. Net voor tijd gleed Danny Buijs wat grof door op keeper Michel Vorm. Die dook op zijn beurt op Buijs, uit woede voor wat er gebeurde. Geel voor Buijs vond Luinge in dit geval voldoende. Nog geen minuut later kreeg hij zijn tweede en eindigde het duel met tien tegen tien.

In de tweede helft kreeg Royston Drenthe een gele kaart voor een schwalbe, terwijl hij in het duel gewoon licht uit balans leek te raken. Volgens Luinge probeerde de jongeling een penalty af te dwingen. Door deze kaart moet Koeman volgend weekend weer gaan puzzelen, want Drenthe is geschorst voor het duel met Sparta.
Categorie:
Tag(s):