donderdag, 9. november 2006 - 20:43

Uw snelheid in beeld

Terneuzen

Donderdag is er een snelheidsdisplay geplaatst op de Serlippensstraat ter hoogte van de Madame Curiestraat. De snelheidsmeter is verplaatsbaar en kan op een andere locatie binnen de gemeente worden geplaatst. De meter wordt gebruikt om de snelheid aan de weggebruiker kenbaar te maken.

Via een geïntegreerde radar wordt de snelheid van het voertuig al op ongeveer 150 meter afstand gemeten en direct op het LED-display weergegeven. Het systeem doet per voertuig meerdere metingen en geeft steeds opnieuw de meetresultaten. Met het apparaat kunnen geen bekeuringen worden uitgeschreven.

Met dit display hoopt de gemeente de verkeersveiligheid binnen de bebouwde kom bij de weggebruikers ook op deze wijze onder de aandacht te brengen. De bedoeling van het apparaat is om weggebruikers een spiegel voor te houden voor hun rijgedrag. Houdt u zich aan de geldende snelheid of rijdt u te hard?

De dorps-, stads- en wijkraden zijn gevraagd in hun wijk of kern een straat aan te geven waar in hun ogen (te) hard wordt gereden en waar dit systeem kan worden geplaatst.
Provincie:
Tag(s):