vrijdag, 16. juni 2006 - 21:08

Vaarsnelheden Drentse vaarwegen aangepast

Assen

De maximum vaarsnelheden op de Drentse vaarwegen worden aangepast. Met deze bijstelling wordt ingespeeld op de scheepvaartsituatie, die sinds de ondertekening van het vorige vaarsnelhedenbesluit twaalf jaar geleden op veel trajecten is gewijzigd. Zo zijn nieuwe havens, bruggen en ligplaatsen aangelegd en zijn de toegestane scheepsafmetingen verruimd.

Op het Meppelerdiep van de Overijsselse grens tot Kaapbruggen gelden nu nog maximumsnelheden van 9 en 12 km/uur voor respectievelijk ongeladen en geladen schepen. Vanwege de grotere schepen en de toename van het aantal havens worden de snelheden daar teruggebracht naar 6 en 9 km/uur.

De 8 km/uur, die geldt voor ongeladen schepen met een diepgang van minder dan 1 meter 50 op de Hoogeveensche Vaart, het Stieltjeskanaal en het Coevorden – Vechtkanaal wordt verruimd naar 9 km/uur.

Met deze wijzigingen gelden op de Drentse provinciale vaarwegen voortaan nog slechts twee maximum snelheden, te weten 6 en 9 km/uur, die tevens beter aansluiten op de situatie in de provincie Groningen.
Provincie:
Tag(s):