maandag, 30. januari 2006 - 11:31

Vader doet aangifte tegen zoon na joyriding

Dussen

Een 18-jarige inwoner van Wijk en Aalburg heeft in de nacht van zaterdag op zondag de auto van zijn vader total loss gereden, nadat hij wegreed voor een politiecontrole. Omstreeks 04.00 uur wilde de agenten in Dussen het voertuig controleren. De bestuurder ervan ging er echter met hoge snelheid vandoor in de richting van Almkerk. Hij negeerde het stopteken van de politie en reageerde ook niet op de zwaailichten.

Op de Brugdam in Almkerk reed hij met hoge snelheid over een verkeersdrempel en verloor daarbij de macht over het stuur. Hij botste met zijn auto tegen de auto van een bewoner van de Brugdam en eindigde uiteindelijk in een heg van de woning.

De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bovendien had hij de auto van zijn vader meegenomen, zonder diens toestemming. De vader deed dan ook aangifte van joyriding tegen zijn zoon.

Op het politiebureau bleek bovendien dat de jongen onder invloed van alcohol was. Uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 285 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de 18-jarige jongeman is proces-verbaal opgemaakt. Beide auto’s raakten total loss.
Provincie:
Tag(s):