zondag, 3. december 2006 - 17:46

Vader slachtoffer aanrijding aangehouden

Nijverdal

Zaterdagavond omstreeks 22:15 uur vond er op de Godfried Bomansstraat in Nijverdal een eenzijdige aanrijding plaats. De bestuurder van een bestelauto raakte eerst een boom, dan een lantaarnpaal om vervolgens op de zijkant te belanden.

Terwijl agenten bezig waren om met hun voertuigen de weg af te zetten, kwam er een personenauto aangereden die naar de plek van de aanrijding wil. De bestuurder blijkt de 64-jarige vader van het slachtoffer te zijn. Als de politie hem de toegang weigert wordt hij erg boos en begint de agenten te beledigen. Hierop proberen de agenten de man te kalmeren, ook zijn 27-jarige zoon, het slachtoffer van de aanrijding, probeert zijn vader tot bedaren te brengen door te zeggen dat alles goed met hem is. De vader blijft echter volhouden dat hem doorgang verleend moet worden.

Op vorderingen van de politie dat de man afstand moet houden en het onderzoek niet moet belemmeren, begint de man de agenten te bedreigen. Hierop is hij aangehouden. Omdat de man niet mee wil werken wordt hij geboeid afgevoerd naar het politiebureau, waar hij is ingesloten. Zondagmiddag kon jij het bureau weer verlaten met een proces-verbaal op zak. Voor belediging, bedreiging, het niet voldoen aan bevel/vordering en het weigeren van een alcoholtest.

Bij zijn 27-jarige zoon die het ongeval veroorzaakte is een alcoholpromillage van 1,8 geconstateerd. Hij is nog door het ambulancepersoneel onderzocht, had geen letsel. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal van de aanrijding en zijn alcoholgebruik zal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):