donderdag, 22. juni 2006 - 20:20

Vader zwaan treurt om verlies dierbaren

Nieuw-Amsterdam

De vader zwaan die het afgelopen weekeinde zijn vrouwtje en vier jongen verloor in het Dommelskanaal treurt in de opvang van de Dierenbescherming om het verlies van zijn dierbaren. De vader zwaan is als enige overgebleven, nadat rondracende motorboten het afgelopen weekeinde de overige vier gezinsleden hadden vermoord.

De Dierenbescherming kreeg zondag een melding dat er dode zwanen in het Dommelskanaal dreven. Aangekomen dreven er vier jonge dode zwanen van ongeveer één week oud in het kanaal. De moeder zwaan was er zo slecht aan toe dat een dierenarts haar moest laten inslapen. De vader zwaan zwom verbaasd en vertwijfeld rond om wat er was gebeurd.

De toestand van de vaderzwaan verslechterde in de loop van de week echter zo snel, dat de Dierenbescherming besloot het dier op te halen.

In de opvang, probeert Martin Hof van de Dierenbescherming nu om met antibiotica en het toedienen van sondevoeding de zwaan weer beter te maken. Of dit zal lukken is nog maar zeer de vraag want het gaat erg slecht met het dier.

“Zwanen zijn hele sociale en gezinsgerichte dieren je kunt de zwaan ergens anders bij soortgenoten zetten, maar dat is geen vervanging voor zijn gezin. Het leed wat dit dier is aangedaan zal hij, als hij hier doorheen komt zijn hele verder leven met zich meedragen� aldus Martin Hof.
Provincie:
Tag(s):