vrijdag, 21. juli 2006 - 13:52

Vakantie-uittocht begonnen

Amstelveen

Vrijdag gaan ongeveer één miljoen Nederlanders met vakantie. Vandaag begon de middagspits in Nederland al vroeg, rond het middaguur stond er al zo’n 50 kilometer file in Nederland. Na verwachting zal dit pas rond half acht ’s avonds voorbij zijn wanneer de meeste mensen de Nederlandse grens gepasseerd zijn.

Daarnaast begint vandaag ook het groot onderhoud aan de wegen. Vrijdag is een begin gemaakt met de werkzaamheden aan de zuidwestkant van Amsterdam. De A4 van Den Haag naar Amsterdam gaat dit weekend dicht tussen de knooppunten Badhoevedorp en De Nieuwe Meer. Hierdoor is de kans op files groot.

Maar ook in het buitenland waarschuwt de ANWB voor drukte op de wegen. In Duitsland beginnen dit weekend de vakanties in het noorden en in het oosten, terwijl in Keulen de Fordfabriek haar deuren sluit. Vooral zaterdag staan er lange files in het noorden op weg naar de Oostzeekust en op de snelwegen in Beieren richting het zuiden.

Eenmaal richting Oostenrijk of Zwitserland is de kans op files het grootst voor de tunnels. In Oostenrijk zijn er lange files en blokrijden voor de Tauerntunnel (A10). In Zwitserland zijn er urenlange wachttijden voor de Gotthardtunnel (A2).

België
De meeste vertraging in België is op vrijdag en zaterdag in de Ardennen. Richting Luxemburg staan lange files op de E411 en de E25. De wachttijd loopt al snel op tot meer dan 2 uur.

Frankrijk
In Frankrijk worden er files van tientallen kilometers op de snelwegen A6/A7 door de Rhônevallei verwacht. Zondag wordt het druk naar en in het centrum van Parijs. Op de Champs Elysées is de finish van de Tour de France. Dat trekt veel Belgen en Nederlanders naar de Franse hoofstad.
Provincie:
Tag(s):