vrijdag, 30. juni 2006 - 10:30

Vakantie-uittocht via Schiphol gaat van start

Schiphol

Dit weekend start het vakantieseizoen op Schiphol. In juli en augustus reizen gemiddeld 150.000 passagiers per dag via Schiphol, ruim 5.000 meer dan vorig jaar. In totaal verwacht Amsterdam Airport Schiphol in deze periode circa 9,4 miljoen passagiers, met een topdrukte van circa 165.000 passagiers op vrijdag 28 juli en vrijdag 4 augustus. Vorig jaar viel de drukste dag op vrijdag 29 juli met 160.348 passagiers.

Amsterdam Airport Schiphol heeft net als luchtvaartmaatschappijen en afhandelaren extra maatregelen genomen om deze drukte op te vangen. Extra personeel begeleidt passagiers en wegbrengers en vakantiegangers worden op de toegangsweg van elkaar gescheiden. Entertainers vermaken de vakantiegangers tijdens het wachten.

Vanwege de extra drukte adviseert Schiphol passagiers om op tijd naar de luchthaven te komen. Dit tijdstip wordt aangeven door de luchtvaartmaatschappij. Reizigers die per auto naar Schiphol gaan, moeten rekening houden met de wegwerkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de A4/A10.
Provincie:
Tag(s):