zaterdag, 22. juli 2006 - 15:28

Vakantieganger neemt 50 kilo aardappelen mee op reis

Scheemda

Tijdens het laatste service-infopunt voor vakantiegangers op de rijksweg A7 bij Scheemda zorgden Hollandse aardappelen voor overbelading van één van de 80 caravans die vanochtend zijn gecontroleerd. De caravan was ruim 300 kilo te zwaar, zo meldt de KLPD. De aardappelen, met een gewicht van 50 kg, zijn overgeladen naar een andere meereizende caravan. De rest van de spullen, die voor het overgewicht zorgden, verhuisden naar het trekkende voertuig.

Over het algemeen hadden de vakantiegangers die vanuit het Noorden op vakantie gingen het goed voor elkaar. In een aantal gevallen was er sprake van lichte gebreken aan verlichting en (hulp)koppeling. Deze zijn door de ANWB verholpen. Euromaster, die voor Het Nieuwe Rijden de bandenspanning controleerde van alle voertuigen, verving twee verouderde banden.

Er vielen geen bekeuringen, omdat de bestuurders zich vrijwillig hadden gemeld. Voor de geconstateerde gebreken werden passende oplossingen gezocht. De doelstelling om de Nederlandse vakantieganger probleemloos de grens over te helpen werd daarmee ruimschoots gehaald.

De service-infopunten zijn een initiatief van de ANWB, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, de Douane en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. 3VO en Het Nieuwe Rijden, met haar bandenpartners, sloten zich dit jaar voor het eerst bij deze preventieve controles aan.
Provincie:
Tag(s):