vrijdag, 10. november 2006 - 13:32

Valse brief NCTb met oproep tot medewerking

Den Haag

Op vrijdag 10 november zijn in Nederland een onbekend aantal brieven bij particulieren bezorgd met de oproep om mee te werken aan terrorismebestrijding. Als afzender van de brief wordt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) opgevoerd. Het NCTb benadrukt dat deze brieven niet door hen zijn verstuurd.

In de brief worden de ontvangers opgeroepen zich aan te melden op de website nederlandtegenterrorisme.nl en het nummer te bellen van Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. De brief opent met de zin: 'In Nederland werken 200.608 professionals samen aan terrorismebestrijding'. Een variant op de campagneslogan waarin de 200.000 professionals worden genoemd. Voorts staat in de brief dat: 'een soepele medewerking kan in een later stadium grond zijn voor een financiële vergoeding.'

De nationaal Coördinator Terrorismebestrijding neemt deze zaak serieus en onderzoekt de mogelijkheden om maatregelen te nemen. Hoewel een beperkt deel van de boodschap van de campagne gericht is op de zelfredzaamheid van burgers bij terroristische aanslagen, zal de NCTb nooit direct per brief een selectie van particulieren benaderen om een bijdrage te leveren aan de terrorismebestrijding.
Provincie:
Tag(s):