zondag, 8. oktober 2006 - 13:07

Valse melding leidt tot aanhoudingen

Stadskanaal

De politie heeft zaterdagavond- en nacht twee mannen uit Stadskanaal in de leeftijd van 19 en 43 jaar aangehouden. De politie en brandweer reageerden op een melding dat een slaapkamer van een woning aan de Philipsflat in brand zou staan.

Al snel bleek het te gaan om een valse melding. Via de politiemeldkamer werd het duidelijk dat de 43-jarige man een valse melding had doorgegeven aan het alarmnummer 112. Hierop werd de verdachte aangehouden voor het doen van een valse melding. De man werd in de boeien geslagen en in de politieauto gezet.

Hierop werd een politieagent bedreigd door de 19-jarige verdachte. Ook ontstonden enkele opstootjes tussen de agenten en de verdachte en zijn kompanen. Ook probeerde men de 43-jarige verdachte uit de politieauto te trekken. De agenten wisten dit te voorkomen en zij konden op een onbewaakt ogenblik wegrijden. Op het politiebureau herkenden beide dienders na het afluisteren van de 112-melding de stem van de verdachte. Later in de nacht werd ook de 19-jarige Kanaalster in de woning aan de Philipsflat aangehouden voor bedreiging en ambtsbelemmering. Beiden mannen werden ingesloten. Zij zullen vandaag worden gehoord.
Provincie:
Tag(s):