donderdag, 4. mei 2006 - 15:30

Van Ardenne start samenwerking met Radboud Universiteit

Nijmegen

Tijdens haar bezoek aan Gelderland op maandag 8 mei ondertekent minister Agnes van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) een samenwerkingsovereenkomst met de Radboud Universiteit. Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat samenwerken met het CIDIN (Centre for International Development Issues Nijmegen) in het kader van de IS-academie.

De samenwerking met het CIDIN is het vierde van vijf trajecten van de IS-academie en zal in het teken staan van ‘maatschappelijke organisaties en ontwikkelingssamenwerking’, met welke landen zij samenwerken en waarom. De IS-academie beoogt door middel van uitwisseling de banden tussen beleidsmakers en wetenschappers aan te halen om zo onderzoek relevanter te maken en de kwaliteit van beleid te verbeteren.

Van Ardenne zal in Gelderland op diverse locaties kennis maken met initiatieven op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, en zij gaat in gesprek met burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties over nut en noodzaak van ontwikkelingssamenwerking. Iedereen die zich hierbij betrokken voelt is welkom om mee te praten.

’s Middags brengt de minister een bezoek aan het Over Betuwe College te Bemmel. Het bezoek van de minister is onderdeel van een project voor het tweetalig onderwijs. Leerlingen laten zien op welke wijze zij aan het thema duurzame ontwikkeling werken.

Vervolgens bezoekt de minister de Radboud Universiteit Nijmegen, alwaar zij zich laat informeren over ontwikkelingssamenwerkingsinitiatieven van Gelderse jongeren en in debat gaat met de aanwezige jongeren over ‘jongeren en internationale samenwerking, nu en in de toekomst’. Het bezoek wordt afgesloten met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst in het kader van de IS-academie.
Provincie:
Tag(s):