donderdag, 13. april 2006 - 16:51

Van Basten bevreest voor onervarenheid Oranje

Marco van Basten begint niet geheel gerust aan het WK in Duitsland. De onervarenheid van zijn team is de grootste zorg van Van Basten. "Ik realiseer me elke dag dat we minder ervaren zijn dan de, zoals ze het noemen, grote landen als Argentinië, Brazilië, Italië, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Alleen als alles volgens plan gaat, hebben we een kans", aldus Van Basten op FIFAworldcup.com.

"Het punt is dat we nog aan een team bouwen terwijl er punten verdiend moeten worden. Maar ik heb vertrouwen in de ontwikkeling van dit team. De goede prestaties in de WK-kwalificatie zijn een belangrijke reden voor dat vertrouwen."

Over de poule met Ivoorkust, Argentinie en Servie & Montenegro zegt de bondstrainer het volgende: "Als we een hechte groep vormen, de goede balans in het team hebben en goed zijn voorbereid, kunnen we iedereen verslaan. Iedere linie heeft een speler die de baas is en die actie onderneemt als het niet volgens plan gaat. De groep is mentaal sterk, gretig en vastberaden om te winnen."
Categorie:
Tag(s):