dinsdag, 13. juni 2006 - 20:24

Van Basten gaat ook aanvallen tegen Ivoorkust

Het Nederlands elftal gaat als het aan Marco van Basten ligt ook vrijdag tegen Ivoorkust het initiatief nemen. Dat vertelde de bondscoach vanmiddag op een persconferentie in Hinterzarten.

Oranje kan in de belangrijke poulewedstrijd over iedereen beschikken. Ook Rafael van der Vaart is weer helemaal inzetbaar. Toch zal het Nederlands elftal zeer waarschijnlijk met dezelfde basisopstelling als tegen Servië beginnen. Zich aanpassen aan de tegenstander ziet Van Basten dus duidelijk niet zitten: "Ik weet nog niet hoe Ivoorkust gaat spelen. In het verleden hebben ze veel gewisseld met voetballers en daarnaast hebben ze verschillende tactieken onder de knie. Daarom is het beter om ons vooral op onszelf te richten."

"Wij zullen ook tegen Ivoorkust het initiatief gaan nemen. Hun opkomende vleugelverdedigers zullen bijvoorbeeld echt niet door Robben of Van Persie continu afgestopt moeten worden. Dat probleem moet ook door de rest van het elftal worden opgelost. En we gaan ook niet speciaal iemand opofferen om Didier Drogba af te stoppen.'' De bondscoach duwt zijn team niet in de favorietenrol.

Rekensommen zijn nog niet aan hem besteed. "Dat heeft geen zin. We willen vooral eerst progressie maken en beter worden. Dat is belangrijker dan rekenen.''
Categorie:
Tag(s):