dinsdag, 28. februari 2006 - 18:10

Van Basten positief over tegenstander Ecuador

Tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal roemde bondscoach Marco van Basten de nationale elf van Ecuador. "Ecuador is een voetballend team met twee goede offensieve backs. De wedstrijd van woensdag is heel belangrijk voor ons. We worden geconfronteerd met de Zuid-Amerikaanse speelwijze."

"Ik verwacht niet dat Ecuador verdedigend gaat spelen. Wij zullen het spel moeten maken en dat vonden we in het verleden vaak moeilijk", aldus de bondscoach.

Van Basten is niet van plan om lichtvoetig te denken over de oefenwedstrijd tegen Ecuador. Hij neemt de wedstrijd zeer serieus en zal daarom ook geen spelers sparen voor het duel. Goed nieuws had Van Basten ook voor zijn huidige selectie. "Deze groep gaat voor een groot gedeelte mee naar het WK in Duitsland."

De selectie van Nicky Hofs kwam voor velen misschien als een verrassing, maar bondscoach Marco van Basten vindt zijn keuze voor Hofs niet meer dan logisch. De oefenmeester gaf op de vraag of hij niet beter Clarence Seedorf had kunnen selecteren inplaats van de jonge Hofs het volgende antwoord: "De keuze voor Hofs kost me geen enkele moeite. Hofs maakt een team sterker. Het middenveld gaat door hem beter functioneren", aldus de bondscoach.
Categorie:
Tag(s):