zondag, 21. mei 2006 - 22:29

Van Basten strijkt met selectie neer in Lausanne

Marco van Basten is zondag met zijn selectie afgereisd naar Lausanne. In de Zwitserse plaats gaat de bondscoach zijn team rustig voorbereiden op het WK in Duitsland. Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie zullen zich maandag in Lausanne melden.

Zij mochten van de bondscoach later komen in verband met de Champions League finale van afgelopen woensdag. Mark van Bommel, ook actief in de einstrijd van de Champions League, reisde op eigen verzoek zondag al mee.

De zondag begon goed voor Van Basten. Rafael van der Vaart is naar eigen zeggen genezen van zijn enkelblessure. "Ik heb voor mezelf getraind. Het gaat goed. Ik ben nergens last meer van. Ik verwacht dat ik komende week voor een groot deel met de groep kan meetrainen.�

De vleeswond van Kew Jaliens geneest ook naar ieders tevredenheid. "De wond in mijn bovenbeen geneest goed. Maar ik zal in Zwitserland nog aangepast trainen. Ik verwacht dat ik er volgende week in Hoenderloo weer helemaal bij ben", aldus de speler van AZ.

Het Nederlands elftal zal tot vrijdag in Lausanne blijven. Zaterdag wacht immers het oefenduel tegen Kameroen in de Rotterdamse Kuip. Op maandag 29 mei begint Oranje aan het tweede trainingskamp in Hoenderloo. Deze zal ook een week duren. Voor het vertrek naar Duitsland op 6 juni, zal Nederland nog vriendschappelijk spelen tegen Mexico (1 juni) en Australie (4 juni).
Categorie:
Tag(s):