maandag, 2. oktober 2006 - 8:32

Van Bommel wil niet meer onder Van Basten spelen

Mark van Bommel heeft bedankt voor het Nederlands elftal. De middenvelder van Bayern München heeft aan perschef Kees Jansma laten weten dat hij onder deze bondscoach, Marco van Basten dus, niet meer voor Oranje wil voetballen.

Dit hebben Hugo Borst en Tom Egbers bekend gemaakt in het tv-programma Studio Voetbal.

Van Bommel werd voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Luxemburg en Wit Rusland door Van Basten gepasseerd. Omdat de trainer al langer klaagt over het gebrek aan leidersschap en fysieke kracht op het middenveld, werd voor de duels met Bulgarije en Albanië van komende week toch weer teruggegrepen op de Maasbrachter. Hij kreeg een uitnodiging, maar blijkt nu niet langer onder Van Basten te willen spelen.

Volgens Studio Voetbal heeft Van Bommel lang getwijfeld over zijn keuze. Het programma maakte ook bekend, dat een vertrouwensbreuk tussen Ruud van Nistelrooij en de bondstrainer een terugkeer van de spits van Real Madrid in het Nederlands elftal bemoeilijkt. Dit zouden beide partijen geconcludeerd hebben na een telefonisch gesprek met elkaar dit weekend.

Van Basten zal geen vervangers voor Van Bommel én de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar oproepen voor de EK-kwalifactieduels van aanstaande zaterdag en woensdag 11 oktober.
Categorie:
Tag(s):