donderdag, 26. januari 2006 - 15:17

Van der Garde naar Formule 3-kampioen ASM

Een poos zag de toekomst van Giedo van der Garde er niet bepaald rooskleurig uit, maar nu heeft de hij alsnog een contract bij Formule 3-kampioen ASM kunnen bemachtigen. Tegelijkertijd is hij opgenomen in het McLaren Mercedes Young Driver SupportProgramme.

Een heel belangrijke stap in de carrière van de 20-jarige coureur, aangezien enkel Hamilton en Congfu naast hem in het opleidingsprogramma zitten. Hamilton reed overigens afgelopen jaar bij ASM waar hij domineerde. Van der Garde reageerde dolblij: "Ik vind het fantastisch dat ik in ASM en het Driver Support Programme van McLaren Mercedes ben opgenomen. Om te gaan racen met de kampioenen van vorig jaar en met een team van een kaliber als ASM is grandioos, ik kijk dan ook uit naar een competitief seizoen. Daarbovenop is geweldig om in deze fase van mijn loopbaan aansluiting te vinden bij het McLaren and Mercedes-Benz Young Driver Support Programme. Ik zal alles geven wat ik heb."

Logischerwijs reageerden ook ASM en McLaren: "Ik ben verheugd dat iemand met een Formule 3-ervaring als Giedo ons team komt versterken", zei Frederic Vasseur, teambaas van ASM. "Ik ben trots op het vertrouwen dat Giedo en zijn partners, McLaren en Mercedes, in ons hebben. Ons doel is om onze titels te prolongeren en Giedo is ongetwijfeld een aanwinst voor ASM."

McLaren CEO Martin Whitmarsh: "Het is mij een genoegen Giedo te verwelkomen in het McLaren en Mercedes-Benz Young Driver Support Programme. Giedo is een veelbelovende jonge coureur en we kijken uit om met hem samen te werken om zijn potentiëel naar boven te maximaliseren. Wij denken door Giedo bij ASM te plaatsen dat hij de kans heeft om zijn talent te bewijzen en te ontwikkelen."

Ook Mercedes motorsportchef Norbert Haug reageerde op de overeenkomst: "We zijn blij dat we Giedo kunnen steunen in de Formule 3 Euroseries samen met ASM, die met onze Mercedes-Benz M271-motor zullen gaan rijden. Hij heeft al wat ervaring in de Formule 3 en ik zie geen reden waarom hij het niet goed zou doen dit jaar."

Afgelopen seizoen reed Van der Garde bij Team Rosberg, ook in de Europese Formule 3.
Categorie:
Tag(s):