maandag, 18. september 2006 - 18:49

'Van der Sar niet ziek, maar gepasseerd wegens kritiek'

De officiële lezing van Manchester United was dat Edwin van der Sar gisteren ziek was en daardoor niet kon spelen tegen Arsenal. Diverse Engelse media meldden echter de Nederlandse doelman gepasseerd was vanwege de kritiek die hij eerder deze week uitte op zijn verdediging. Manager Alex Ferguson zou hem dat niet in dank hebben afgenomen. Daardoor maakte Tomasz Kuszczak zondag zijn voor debuut Manchester United.

Van der Sar was kritisch op de laatste linie van de Mancunians na de wedstrijd tegen Celtic voor de Champions League. "De verdediging was ondermaats", zei de 35-jarige sluitpost na de 3-2 zege. "We waren verrast door hun aanvallende speelwijze, maar ik denk dat wij als team de goals zelf hebben weggegeven. Het zal in de competitie beter moeten lopen, want ook hier zullen de fouten hard worden afgestraft."

Van der Sar is niet de eerste die ruzie heeft met Ferguson. Jaap Stam, David Beckham en Ruud van Nistelrooy kregen het eerder aan de stok met de eigenzinnige 65-jarige Schot. Zij vertrokken, al dan niet noodgedwongen, naar een andere club. Het is voor Van der Sar te hopen dat het bij hem met een sisser afloopt.
Categorie:
Tag(s):