donderdag, 4. mei 2006 - 18:12

Van der Sar: 'Oranje geen favoriet'

Edwin van der Sar ziet Oranje komende zomer niet als wereldkampioen uit de strijd komen. De doelman van Manchester United vindt het bereiken van de halve finale al een prestatie op zich.

Van der Sar was er ook tijdens het WK van 1998 al bij. Nederland werd destijds in de halve eindstrijd na strafschoppen uitgeschakeld door Brazilië. "In 1998 had ons team alles: ervaring, jeugd, een goede verdediging en een goede aanval. We waren destijds ontzettend dicht bij een plaats in de finale. Toen we uiteindelijk verloren, was ik goed ziek", aldus de Oranje-aanvoerder op de website van de FIFA.

Acht jaar later hoopt Van der Sar dat kunststukje nog eens te herhalen. "Ik zie ons niet als de grote favoriet. We hebben een goede ploeg met ervaren krachten en jonge talenten, maar we horen niet bij de topfavorieten. Argentinië, Brazilië, Italië en Spanje zijn voor mij de grootste kanshebbers. Daarna komt een groep van vier of vijf landen, waar wij ook bij horen. Als wij met dit team de halve finale bereiken, zou dat al een prestatie van formaat zijn."
Categorie:
Tag(s):