vrijdag, 24. november 2006 - 18:25

Van der Velden nieuwe voorzitter Diabetesvereniging Nederland

Breda

Metingang van 9 december zal P.A.C.M. van der Velden de nieuwe voorzitter wordeb van de Diabetesvereniging Nederland (DVN). Van der Velden is burgemeester van Breda. Gezien de rol die de DVN speelt op het gebied van belangenbehartiging bij overheid, (zorg)verzekeraars en andere betrokkenen, zal Van der Velden van grote betekenis zijn voor de 850.000 mensen met diabetes in Nederland.

De 52-jarige burgemeester heeft zelf diabetes en is lid van de DVN sinds 1994. Hij heeft een zeer brede bestuurlijke ervaring, onder meer op het gebied van de voor diabetes belangrijke aandachtsvelden volksgezondheid en sport. Die ervaring kan de vereniging goed gebruiken bij de voortzetting van haar succesvolle belangenbehartiging bij overheid en zorgverzekeraars.

Dat heeft er al toe geleid dat het Ministerie van Volksgezondheid prioriteit heeft gegeven aan de aanpak van diabetes en dat de DVN met vijf zorgverzekeraars een collectieve contract heeft afgesloten. De DVN verwacht dat Van der Velden dit succesvolle beleid verder zal uitbouwen.
Provincie:
Tag(s):