zondag, 11. juni 2006 - 22:40

Van Eerd wint voor het eerst

Helmond

Frits van Eerd wist voor het eerst een rally op zijn naam te schijven. Hij kwam als eerste over het finishpodium bij het Speekhuis in Helmond. Een rapy sprint wist ie al eens te winnen maar een echte rally als de Paradigit ELE rally had ie nog nooit gewonnen.

Met een achterstand van slechts 42 seconden was de tweede plek voor Dirk Boers. De tweede dag van de Paradigit ELE rally bracht niet de spanning van de eerste dag. De omstandigheden bleven het zelfde. Veel zon en kurkdroge proeven.

Eerste uitvallers
Een boom op de proef bij Stiphout betekende het voortijdige einde van de deelname van twee equipes in de Paradigt ELE Rally. Johan Belleman parkeerde zijn Kalos tegen die boom en Peter van Vugt moest zijn ‘oer’ Quattro daar met een verbogen voorwiel ophanging achterlaten. Daarmee genoten zij de twijfelachtige eer, de eerste uitvallers in de 2006 editie van de Paradigit ELE rally te zijn.

In groep N vielen zowel Van der Marel als Henk Vossen uit. Dirk Garvelink schoof naar voren gevolgd door Johan Faes.Garvelink won voor Faes en Verkooijen. Evert Bolderheij viel in de slotfase nog uit dit kopgroepje.

In de Mitsubishi Coltcup was het Hans Weis Jr. die met grote voorsprong won. Hij eindigde ruim 4 minuten voor Edwin Abbring. Ook in de Chevrolet Kaloscup was Mark Steiger te sterk voor zijn achtervolgers. Corné Damen zette hij op ruim twee en een halve minuut en Demian Jensen op ruim zes minuten. Jeroen van Wylick was de snelste Volvorijder hij verpletterde de concurrentie Ramon Sanders wees hij 7 minuten terug en Roy Achterbosch zelfs bijna 10 minuten.

Het Rallyclinic Dutch open werd door de uitslag in Helmond flink door elkaar geschud. Frits van Eerd komt van de derde plek op de eerste, Ronald Leemans komt van vier en staat nu twee en Nelis Verkooijen van zes. Pas op de vier vinden we de man die het kampioenschap tot nu toe aanvoerde: Mark van Eldik;

Voorlopige stand in het kampioenschap: 1. Frits van Eerd 392 punten; 2. Ronald Leemans 372; 3. Nelis Verkooijen 322; Mark van Eldik 296; Peter Bijvelds 294.
Provincie:
Tag(s):