zondag, 26. november 2006 - 11:39

Van Geel versus leerlingen Helen Parkhurst Almere

Almere

Op maandag 27 november maakt Jongeren Milieu Actief (JMA) de winnaar bekend van ‘The Bet’, de klimaatweddenschap tussen staatssecretaris Van Geel en de leerlingen van
Helen Parkhurst uit Almere.

Op 18 oktober zijn leerlingen van Helen Parkhurst een weddenschap aangegaan met staatssecretaris Van Geel van Milieu. De leerlingen beweren dat zij in één maand tijd meer broeikasgas kunnen terugdringen dan de staatssecretaris door thuis en op school energie te besparen. Ook Van Geel heeft gedurende een maand geprobeerd zijn CO--2-uitstoot te verlagen. Op 27 november maakt JMA bekend welke partij het meeste heeft bespaard.

Als de scholieren winnen, krijgen ze van de staatssecretaris een energiedisplay waarop te zien is hoeveel energie de school gebruikt én bespaart. Als de leerlingen verliezen, zullen ze de staatssecretaris een daglang op een riksja naar zijn werkbezoeken brengen.

‘The Bet’ is een initiatief van Jongeren Milieu Actief en heeft alles te maken met het internationale klimaatverdrag van Kyoto dat sinds 2005 van kracht is. Europese landen sprakenal in 1997 af hun CO2-uitstoot met gem iddeld acht procent te verminderen vóór 2012. Dit om klimaatverandering tegen te gaan. Omdat er nog weinig van is terechtgekomen, gaan jongeren nu zelf aan de slag. Met ‘The Bet’ willen zij bewijzen dat je met eenvoudige maatregelen in huis en op school al makkelijk acht procent CO2 kunt besparen. De afgelopen jaren hebben al zo'n 8000 jongeren in diverseNederlandse gemeenten meegedaan.

JMA is een vereniging voor en door jongeren tussen de 12 en 28 jaar die zich inzet voor een beter milieu. Zij laat zien hoe makkelijk het is om hier zelf iets tegen te doen; Right here, Right now. JMA is de jongerenorganisatie van Milieudefensie.
Provincie:
Tag(s):