maandag, 23. januari 2006 - 21:02

Van Hooijdonk terug naar Feyenoord

Feyenoord heeft Pierre van Hooijdonk teruggehaald. De Rotterdamse club en de 36-jarige aanvaller bereikten maandagavond een akkoord over een anderhalfjarig contract. "Ik ben heel erg blij met het vertrouwen dat de club en trainer Koeman in mij stellen", aldus Van Hooijdonk op de officiële website van Feyenoord.

Hij is zich bewust van het feit dat de coach hem als pinchhitter bij de selectie heeft gehaald. "Ik weet voor welke specifieke positie ik gehaald ben. Die rol heb ik bij Oranje ook gehad en die ligt mij wel. Ik heb er dan ook heel veel zin in."

Van Hooijdonk speelde tussen 2001 en 2003 al twee seizoenen voor de Rotterdammers. De spits scoorde in 61 competitieduels liefst 52 doelpunten. In de zomer van 2003 vertrok hij naar Fenerbahçe, waarna hij zich begin dit seizoen weer in Nederland meldde om voor zijn oude club NAC Breda te gaan spelen. Dat pakte echter anders uit dan verwacht. In achttien duels wist hij slechts vijf keer te scoren, maar vooral de teleurstellende prestaties van de Bredanaars deden Van Hooijdonk besluiten om op te stappen bij de Brabanders.

Veel clubs toonden interesse, maar Feyenoord bleek het meest slagvaardig. De spits, die met het nummer negen zal gaan spelen, traint donderdag voor het eerst mee met de selectie van de Rotterdammers.
Categorie:
Tag(s):