dinsdag, 17. januari 2006 - 19:20

Van Hooijdonk weg bij NAC

Pierre van Hooijdonk heeft tegen Roda JC zijn laatste wedstrijd voor NAC gespeeld. De 36-jarige spits heeft van zowel de directie van de Bredase club als van trainer Cees Lok permissie gekregen om per direct te mogen vertrekken.

De routinier heeft een transfervrije status gekregen voor een overgang naar Ajax, Feyenoord, PSV, Heerenveen of AZ. Alle andere clubs die hem willen inlijven moeten wel over de brug komen met een afkoopsom voor zijn aan het eind van het seizoen aflopende contract. Die verbintenis dient Van Hooijdonk overigens gewoon uit als het niet tot een transfer voor de deadline van 31 januari komt.

Sinds de terugkeer van Van Hooijdonk naar NAC Breda deze zomer botert het al niet. Van Hooijdonk haalde al eens uit naar de supporters van de Bredase club, zag zijn boezemvriend Ton Lokhoff ontslagen worden en ook de resultaten in de competitie vallen zwaar tegen.

De belangrijkste gegadigde om Van Hooijdonk in te lijven is Feyenoord. Trainer Erwin Koeman is op zoek naar een pinch-hitter en ziet in Van Hooijdonk daarvoor de ideale kandidaat, nadat Erik Meijer van Alemannia Aachen van een overstap naar Rotterdam afzag.
Categorie:
Tag(s):