dinsdag, 7. november 2006 - 20:08

Van Lieflandschool krijgt opgespoorde gestolen fiets

Groningen

De Groninger politie heeft maandag een gestolen damesfiets aan het personeel van de W.A. Lieflandschool cadeau gedaan. De fiets werd op 1 november bij een 13-jarige knaap uit de stad aangetroffen. De verdachte had de fiets voor 30 euro van een vriendje gekocht en hij bekende het vehikel te hebben geheeld. Uit onderzoek kon worden vastgesteld dat de fiets op 19 mei 2003 vanaf de Kajuit in Groningen was gestolen.

De eigenaresse van de fiets, een 55-jarige vrouw uit Groningen had haar eigendom verzekerd en kreeg haar fiets vergoed door haar verzekeringsmaatschappij. De fiets zou daarom toekomen aan de betreffende maatschappij.

De vrouw gaf echter naar de verzekeringsmaatschappij aan dat zij lesgeeft aan zeer moeilijk lerende kinderen op de Lieflandschool aan de Zonnelaan in Groningen. De 55-jarige lerares kon de fiets echter goed gebruiken voor een project waar fietsen door leerlingen worden opgeknapt. Na een toelichting van de politie aan de verzekeringsmaatschappij werd de fiets gratis ter beschikking gesteld aan de Lieflandschool. De fiets is maandag door jeugdagenten overhandigd aan de Lieflandschool. De fiets wordt gebruikt om kinderen van de school het fietsen te leren. Het personeel van de school was bijzonder enthousiast over de actie.
Provincie:
Tag(s):