woensdag, 6. september 2006 - 19:22

Van Nistelrooij: 'Real Madrid is mijn laatste club'

Ruud van Nistelrooij beëindigt zijn carrière bij Real Madrid. Dat heeft hij woensdag gezegd in de Spaanse sportkrant AS. "Ik wil hier zo veel mogelijk prijzen winnen. Bij Real voel ik me weer een speler van 20 jaar", zei de 30-jarige aanvaller, die deze zomer een contract bij De Koninklijke tekende.

De opmerking mag opmerkelijk worden genoemd, want Van Nistelrooy is er altijd openlijk voor uitgekomen dat hij altijd nog wilde terugkomen bij PSV. Van Nistelrooy wil zich bij Real Madrid elke dag als speler verbeteren. ,,Deze club is een volledig nieuwe uitdaging voor mij. Ik heb bij Manchester United vier prijzen gewonnen, maar ik wil meer en Madrid heeft mij die kans gegeven. Deze club is het beste dat mij op dit moment in mijn carrière had kunnen gebeuren."

Van The Man is positief over zijn trainer Fabio Capello. "Mijn eerste indruk van hem is heel goed. Hij is heel direct en noemt de dingen bij hun naam. Hij weet wat hij wil en dat is heel goed." Minder positief is de spits over zijn voormalige coach bij Manchester United Alex Ferguson. De plaats op de bank die hij kreeg tijdens de League Cup-finale tegen Wigan Athletic voelde als een steek in zijn rug. "De omgang met Ferguson was ineens niet meer zoals voorheen. Het werd heel moeilijk om met elkaar te werken." Van Nistelrooij speelde daarna sporadisch bij Man United. Real Madrid verloste hem uiteindelijk uit zijn lijden en deed dat blijkbaar zo goed dat de goalgetter er niet meer weg wil.
Categorie:
Tag(s):