maandag, 8. mei 2006 - 0:05

Van Nistelrooij stapt uit selectie Man U.

De relatie tussen Sir Alex Ferguson en Ruud van Nistelrooij lijkt zondag een absoluut dieptepunt te hebben bereikt. De officiële site van Manchester Untied meldt dat de spits van Oranje voor aanvang van het thuisduel tegen Charlton Althletic Old Trafford verliet.

Na afloop van het duel Manchester United-Charlton Athletic (4-0) heeft Sir Alex Ferguson zich in bedekte termen uitgelaten over het vertrek van Ruud van Nistelrooij drie uur voor de aftrap van de wedstrijd op Old Trafford.

''Het was een belangrijke dag voor de club. Ik vond dat ik Ruud niet moest opstellen. Er zijn deze weken enkele dingen voorgevallen. Ik begon me druk te maken over de teamgeest. Ik ga maandag en dinsdag met de clubleiding hierover praten. Dat zullen we uitgebreid doen. Meer wil ik er niet over kwijt.'' De Schotse manager van Man U. lijkt met deze woorden op een vertrek van de clubtopscorer, die in 143 duels al 97 keer scoorde, aan te sturen.

Een dergelijke aanpak hanteerde hij in het verleden al eens bij andere grote spelers. Het siert Van Nistelrooij dat hij nooit via de pers zijn gram haalde voor het feit dat hij vanaf de finale om de League Cup al niet meer zeker is van zijn plaats. Vandaag was de maat echter vol bij de Oranje-spits toen hij vernam dat hij zelfs nu Wayne Rooney afwezig is, geen basisplek kreeg toebedeeld.

Van Nistelrooij is komende week tijdens het mini-trainingskamp van Oranje toch van de partij. De spits heeft van manager Sir Alex Ferguson te horen gekregen dat hij niet welkom is op de testimonial die komende dinsdag gespeeld wordt voor Roy Keane. Van Nistelrooij is inmiddels al afgereisd naar Nederland.
Categorie:
Tag(s):