woensdag, 6. september 2006 - 22:31

Van Persie schiet Oranje naar winst

Nederland heeft revanche genomen voor de teleurstellende wedstrijd tegen Luxemburg. In Eindhoven won Oranje met 3-0 van Wit-Rusland, met Robin van Persie als absolute uitblinker.

Het Nederlands elftal was erop gebrand om na de teleurstellende 0-1 afgelopen week tegen Luxemburg voor eigen publiek een puike wedstrijd neer te zetten. Bondscoach Marco van Basten veranderde het middenveld op meerdere plaatsen -De Jong voor Schaars en Sneijder voor Janssen- en dat bleek succesvol.

Al vroeg in de wedstrijd had Denny Landzaat de openingstreffer voor het intikken, maar hij kwam net een teenlengte tekort. Van Persie gaf het goede voorbeeld. De linkspoot van Arsenal trapte een afgeslagen corner loeihard in het vijandige doel.

In de tweede helft was het alleen Oranje die van zich deed spreken, maar doelpunten bleven lange tijd achterwege. Het duurde tot tien minuten voor tijd tot wederom Van Persie de wedstrijd besliste.

Invaller Ryan Babel had nog een aantal kansen om het doelsaldo op te krikken, maar de Ajacied zag tot twee keer toe zijn inzet geen doel treffen.

Dirk Kuijt zorgde in blessuretijd nog wel voor de 3-0, door een voorzet van Van Persie binnen te koppen.