woensdag, 29. november 2006 - 21:47

Vanaf 10 december vernieuwd openbaar vervoer in Limburg

Maastricht

Vanaf 10 december ondergaat Limburg een verandering in het openbaar vervoer. Vanaf die datum zal vervoerder Veolia het openbaar vervoer in de Limburgse provincie voor haar rekening nemen.

Volgens gedeputeerde Mat Vestjens van de Provincie Limburg zal Veolia Transport het openbaar vervoer in Limburg aanzienlijk verbeteren. ‘In de nieuwe dienstregeling krijgt de trein een hoofdrol. Bussen en treinen gaan vaker rijden, soms elk kwartier. Daarnaast verbetert de dienstverlening aanmerkelijk. Veolia gaat bijvoorbeeld werken met servicemedewerkers,’ aldus de gedeputeerde.

Naast de nieuwe dienstregeling komen er ook andere aanpassingen. Vestjens benadrukt dat alle partijen hard werken om het nieuwe vervoerssysteem op 10 december a.s. gereed te hebben. ‘Maar het vergt ongeveer drie jaar voordat alle aanpassingen klaar zijn. Voorbeelden zijn het plaatsen van extra fietsenstallingen en het verhogen van de bushaltes en perrons om een gelijkvloerse instap mogelijk te maken. Dat kun je niet in heel Limburg in een paar dagen regelen. Toch ben ik overtuigd dat vanaf 10 december iedereen in Limburg direct de voordelen kan ervaren van het nieuwe systeem, zo meldt de provinciebestuurder.

In het weekend van 3 december ontvangen alle Limburgse huishoudens thuis een speciale krant waarin het nieuwe Limburgse openbaar vervoer uitgebreid wordt toegelicht. Deze krant bevat een bewaarbijlage met de wijzigingen per regio, routekaarten, tarieven, nuttige adressen en telefoonnummers, een kortingsbon en uitgebreide achtergrondinformatie.

De Provincie Limburg heeft met Veolia een contract voor 10 jaar afgesloten. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat Veolia Transport zich nu en in de komende tien jaar inzet voor een goed openbaar vervoer in Limburg. De werkwijze van Veolia is klantgericht. Het Openbaar Vervoer in Limburg wordt over de hele linie beter en betrouwbaarder. Daar zullen wij als Provincie nadrukkelijk op toezien. Wij houden Veolia aan de gemaakte afspraken.’
Provincie:
Tag(s):