donderdag, 28. september 2006 - 0:21

Väyrynen schenkt PSV overwinning op Bordeaux

PSV heeft in poule C van de Champions League zeer goede zaken gedaan. De Eindhovenaren wonnen met 1-0 van en in Bordeaux dankzij een goal van Mika Väyrynen. De overwinning was terecht, omdat de Fransen veel te behoudend speelden en PSV in ieder geval de intentie had om te scoren.

Trainer Ronald Koeman begon met Ibrahim Afellay in de basis. De middenvelder was blijkbaar voldoende hersteld van zijn hersenschudding. Verder werden Arouna Koné en Diego Tardelli aan elkaar verbonden in de aanval. Al na vijftien minuten kreeg PSV de eerste grote kans van de wedstrijd. Koné hakte een indraaiende corner richting doel en keeper Ramé had het er maar moeilijk mee. Niet lang daarna had Mika Väyrynen een enorme mogelijkheid op de 0-1 na goed werk van Tardelli. De Fin maaide echter knullig over de bal heen. Ook Bordeaux deed voor het eerste half uur om was van zich spreken, maar de vrije trap van Wendel werd goed gepakt door Gomes.

Tijdens de eerste drie kwartier tastten beide ploegen elkaar vooral af. Bordeaux was erg bang om een cruciale fout te maken en leunde daarom achterover, in de hoop op een Eindhovense blunder. Die angst was onterecht, want PSV beschikte niet over het vernuft en de kwaliteiten om het Franse blok uiteen te spelen. De roodwitten hadden al problemen genoeg om de bal naar elkaar te passen.

In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor Bordeaux, maar Mavuba kopte van dichtbij over. In de 65ste minuut brak PSV voor het eerst door de stugge defensie van de Fransen heen en het was meteen raak. Een prima actie van Tardelli werd verlengd door Koné, die de bal bij Väyrynen bezorgde. De middenvelder rondde koel af: 0-1. Dit betekende het eerste doelpunt van PSV sinds vijf Champions League-uitduels.

Bordeaux zette daarna wel aan maar werd niet echt gevaarlijk. Scheidsrechter Olegário Benquerença maakte het nog wel spannend door vijf minuten voor tijd Michael Lamey onterecht met rood van het veld te sturen. De verdediger maakte zich breed in een luchtduel en werd een opzettelijke elleboogstoot verweten. Herhalingen toonde echter aan dat de Amsterdammer helemaal niets verkeerd deed.

PSV hield stand en pakte haar eerste drie punten van deze uitgave van de Champions League. Hierdoor staan de roodwitten tweede in de groep.

Liverpool heeft de koppositie gepakt dankzij een 3-2 thuisoverwinning op Galatasaray. Dirk Kuijt had een basisplaats bij The Reds, dat al na een kwartier met twee goals aan de leiding ging. Eerst was het Peter Crouch die een voorzet van Fabio Aurelio binnengleed en daarna kopte Luis Garcia de 2-0 binnen. In het begin van de tweede helft tilde Crouch de score naar 3-0 middels een prachtige omhaal. Er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat Karhan plotseling twee maal het net vond. Liverpool werd bang en trainer Rafael Benitez liet zich leidden door de angst. Hij haalde Kuijt, die nog wel kort daarvoor de paal raakte, naar de kant voor Gonzalez. De winst kwam echter niet meer in gevaar.

Liverpool en PSV hebben beiden vier punten, maar de Engelsen beschikken over een beter doelsaldo. Bordeaux en Galatasaray hebben één punt.
Categorie:
Tag(s):