maandag, 4. december 2006 - 18:20

Vd Herik stemt in met vertrek

Jorien van den Herik treedt zeer waarschijnlijk binnen enkele dagen af als voorzitter van Feyenoord, meldt het ANP. Daarmee komt hij tegemoet aan de wens van de Commissie Kerkum - onder leiding van oud-voorzitter Gerard Kerkum - die in een vandaag gepresenteerd rapport het vertrek van de huidige voorzitter adviseert. Verwacht wordt dat Van den Herik tijdens de aandeelhoudersvergadering van 11 december zijn vertrek aankondigt.

De Commissie Kerkum onderzocht de laatste weken de organisatiestructuur van de Rotterdamse club. De commissie stelt een nieuwe structuur voor, waarin de huidige Raad van Commissarissen wordt vervangen. In de nieuwe structuur leveren de Stichting Administratie Kantoor Feyenoord en de Stichting Continuïteit Feyenoord gezamenlijk vier commissarissen aan de nieuwe Raad van Commissarissen. Eén commissaris zal afkomstig zijn van SC Feyenoord. Het gouden aandeel, het bijzondere vetorecht waarover nu Van den Herik beschikt, komt te liggen bij de Stichting Continuïteit Feyenoord. Hans Blankert, die deel uitmaakt van de Commissie Kerkum, wordt formateur van de RVC.

Feyenoord wil met de vernieuwde organisatiestructuur zoveel mogelijk verantwoordelijkheden naar de directie toeschuiven. De directie zal meer onafhankelijke besluiten kunnen nemen en zal naar buiten toe het gezicht van Feyenoord worden. Het rapport van de Commissie Kerkum rept tevens over het binnen tien jaar willen neerzetten van een nieuw stadion. Ook wordt de ambitie uitgesproken om twee keer in de vier jaar de Champions League te halen. Het advies van de Commissie Kerkum over de structuur en organisatie van Feyenoord is bindend.
Categorie:
Tag(s):