dinsdag, 6. juni 2006 - 9:52

Vechtpartij in disco

Woerden

In een horecagelegenheid aan de Houttuinlaan is in de nacht van zaterdag op zondag een vechtpartij ontstaan. De politie kreeg tegen sluitingstijd, omstreeks 03.55 uur, de melding dat in de horecagelegenheid een flinke vechtpartij gaande was. Twee mannen uit Gouda, van 19 en 21 jaar oud, hadden twee andere mannen uit Woerden onder andere met een barkruk geslagen en konden dankzij het horecapersoneel direct worden aangehouden. De twee mannen uit Woerden, van 37- en 39-jaar oud, raakten gewond. Een van de mannen liep een gebroken neus op en heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat de bezoekers de gelegenheid al aan het verlaten waren. De sfeer op straat was gespannen. Mensen voldeden niet aan het verzoek om zich te verwijderen. De politie moest met meerdere eenheden ter plaatse komen om alle mensen in de omgeving rond het station en de Houttuinlaan te laten vertrekken. Hondengeleiders kwamen hier aan te pas, maar ook moest een aantal agenten de wapenstok ter hand nemen om hun verzoek om te vertrekken kracht bij te zetten. Omstreeks 04.30 uur was de situatie weer redelijk rustig.

De twee verdachten van mishandeling zijn verzekering gesteld. Een derde man, een 20-jarige man uit Gouda kwam naar het politiebureau om verhaal te halen over zijn twee aangehouden vrienden. Hij werd vervelend en werd meerdere malen gevorderd om weg te gaan. Hieraan voldeed hij niet en dus werd ook hij aangehouden. Nadat proces-verbaal was opgemaakt, kon hij de volgende morgen weer vertrekken.
Provincie:
Tag(s):