donderdag, 17. augustus 2006 - 17:14

Vechtpartij met racistische motieven in Slotpark

Tilburg

Dinsdagavond 15 augustus vond een gewelddadig treffen plaats tussen twee jongeren groepen in het Slotpark van Oosterhout. Een van de groepen had dinsdagmiddag al een woordenwisseling met twee personen. Dat gebeurde bij de skatebaan. Eén van die personen (een 17-jarige Oosterhouter) werd ’s-avonds in het Slotpark belaagd door de bewuste groep.

Hij liep rake klappen op en werd in een vijver gegooid. De jongen raakte daarbij licht gewond en trof later zijn vrienden, waarna besloten werd om wraak te nemen. Dat resulteerde in een treffen in het Slotpark, waarbij over en weer tussen beide groepen klappen vielen.

Een 42–jarige man uit Kaatsheuvel ging vervolgens weg om zijn auto te halen. Deze man maakte deel uit van de groep die in eerste instantie de confrontatie zocht. Met zijn personenauto reed hij vervolgens in op een voetganger en daarna op een toevallig passerende fietser en twee personen op een brommer. Er ontstonden wel aanrijdingen, maar daarbij raakte niemand ernstig gewond. Wel was er sprake van licht letsel. Vijf personen deden vervolgens aangifte bij de politie over het geweld, waarna ook getuigen werden verhoord.

Inmiddels is de bestuurder van de bewuste personenauto gearresteerd en ingesloten. Het gaat om een 42-jarige man uit Kaatsheuvel. Zijn auto vertoonde schade en is in beslag genomen. Ook is er een tweede verdachte aangehouden, dit betreft een 18-jarige man uit Kaatsheuvel. Beide verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De verwachting is dat er de komende dagen meer aanhoudingen zullen volgen. De politie gaat er van uit dat de motieven in eerste aanleg in de racistische sfeer zijn gelegen.
Provincie:
Tag(s):