vrijdag, 27. januari 2006 - 14:49

Vechtpartij na opmerking over roken

Arnhem

Een opmerking over het roken in het Arnhemse stations-gebouw is een 31-jarige Arnhemmer kennelijk slecht gevallen. De man raakte daarover in de nacht van donderdag op vrijdag verwikkeld in een schermutseling met NS-personeel en wordt verdacht van mishandeling. De politie heeft de Arnhemmer aangehouden.

Treinsurveillanten van de NS zagen de Arnhemmer rond één uur met een brandende sigaret door het stationsgebouw lopen en maakte de man erop attent dat roken daar verboden was.

De man zou vervolgens gewoon doorgelopen zijn, om even later terug te komen. Vervolgens zou hij een discussie aangegaan zijn met de treinsurveillanten. Dat monde uit in handtastelijkheden, waarbij de Arnhemmer een van de mannen zou hebben vastgepakt. Toen een collega van de surveillanten ingreep om er een eind aan te maken zou hij door de Arnhemmer hardhandig op de grond geduwd zijn.

De surveillant werd door zijn collega’s ontzet en vastgehouden, waarna hij aan de gewaarschuwde politie werd overgedragen. De Arnhemmer is in de loop van vrijdagochtend weer vrijgelaten. Hij had de mishandeling bekend. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):