zondag, 1. oktober 2006 - 17:24

Veehandelaar verwaarloost schapen

Haarlem

Een veehandelaar in de omgeving van Haarlem heeft een proces-verbaal gekregen voor het ernstig verwaarlozen van schapen. De Algemene Inspectiedienst(AID) heeft samen met de politie Kennemerland zeven schapen bij de man in beslag genomen waarvan er inmiddels twee zijn afgemaakt omdat ze er erg slecht aan toe waren. De overige vijf schapen worden op een opvangadres verzorgd. Dit heeft de AID zaterdag bekengemaakt.

De zaak kwam aan het rollen na een melding op dinsdag 26 september dat in een weiland verwaarloosde schapen stonden. Uit het onderzoek bleek dat van de zeven schapen, er één zodanig verzwakt was dat deze meteen moest worden afgemaakt. Nadat een proces-verbaal was opgemaakt, werd de handelaar gesommeerd om de overige schapen te verzorgen en een dierenarts in te schakelen.

Bij een controle op vrijdag 29 september bleek dat de veehandelaar nog geen dierenarts bij de dieren had geroepen. Inmiddels was één schaap zodanig verzwakt, dat deze ook afgemaakt moest worden. De overige vijf schapen zijn in beslag genomen en meteen door een dierenarts behandeld.
De veehandelaar is al eerder geverbaliseerd voor dierverwaarlozing.
Provincie:
Tag(s):