zondag, 12. november 2006 - 20:55

Veel alcohol en boetes bij massale alcoholcontrole

Regio

Politie, Veilig Verkeer Nederland en Rijkswaterstaat hebben in de nacht van zaterdag op zondag op diverse locaties in Drenthe bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In Assen en Vries werden 700 bestuurders gecontroleerd, hiervan had één bestuurder te veel gedronken. In de omgeving van Emmen werden tijdens de alcoholactie meer alcoholisten aangetroffen.

In Emmen werden op de Rondweg twee bestuurders aangetroffen met te veel alcohol op. Eén bestuurder, een 22 jarige inwoner uit Emmen had een alcoholpromillage van 0,45. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging kreeg hij een proces-verbaal. De andere automobilist, een 22 jarige man uit Emmen merkte niet dat hij met een kapotte voorband over de Rondweg reed. Hij had een alcoholpromillage van 1,5. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op de Valtherzandweg controleerden surveillerende agenten een 22-jarige bestuurder uit Nieuw Amsterdam. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 1,4. Zijn rijbewijs werd eveneens ingevorderd. In zijn auto troffen agenten ook nog een wapenstok aan die in beslag werd genomen.

Aan het Weerdingerkanaal in Nieuw Weerdinge werd een 33-jarige bestuurder uit Badhoevedorp met een alcoholpromillage van 1,4 aangetroffen.

Surveillerende agenten controleerden in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige bestuurder uit Hoogeveen toen hij met zijn auto over de van Limburg Stirumstraat reed. Hij had een alcoholpromillage van 0,55.

Door surveillerende agenten werd in de nacht van zaterdag op zondag op de Industrieweg een 21-jarige automobilist uit Assen gecontroleerd. Zijn rijgedrag viel op, omdat de man geen verleende aan een medeweggebruiker. Een blaastest gaf een alcoholpromillage van 0,55 aan. De man is een beginnend bestuurder.
Provincie:
Tag(s):