zondag, 9. juli 2006 - 21:48

Veel alcoholisten dit weekeinde in Drenthe

Regio

De politie heeft het afgelopen weekeinde veel automobilisten betrapt die met teveel alcohol op aan het verkeer deelnamen in de provincie. Zaterdagmiddag was het raak in Hoogeveen en Zuidwolde. Op de Jan Dekkerstraat in Hoogeveen controleerde de politie een 55 - jarige man uit deze stad, de bestuurder blies 1,6 promille en kon zijn rijbewijs inleveren. Een 50 - jarige bestuurder uit Coevorden liep tegen de lamp in Zuidwolde. Hij zat met 1 promille achter het stuur op de Meppelerweg toen hij werd gecontroleerd.

Bij een controle op de Mr. Cramerweg in Hoogeveen is zaterdagnacht een 19 - jarige inwoner uit Hollandscheveld aangehouden. Hij blies 0,95 promille, omdat de jongeman een beginnende bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. In Beilen op de Linthorst Homanweg trok een 45 - jarige bestuurder zaterdagnacht de aandacht van de politie. Hij slingerde over de weg en blies na zijn aanhouding 1,2 promille,

Ook in Emmen was het raak in de nacht van zaterdag op zondag. Een 24 - jarige bestuurder uit Borger liep tegen de lamp, omdat zijn slingerend rijgedrag opviel op de N34. Deze bestuurder blies 0,7 promille, deze zaak zal middels snelrecht worden afgehandeld.

Op de Wenning in Emmen moest een 20 – jarige bestuurster uit deze stad haar rijbewijs inleveren. Het viel agenten op dat ze tegen het verkeer inreed, daarbij bleek dat ze ook teveel gedronken had. Haar rijbewijs is als beginnende bestuurster ingevorderd. Een 22 – jarige bestuurster uit Ter Apel is aangehouden op de Kerkhoflaan in Emmen. Deze bestuurder blies 1,25 promille, ook in dit geval betrof het een beginnende bestuurder en is zijn rijbewijs ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):