dinsdag, 5. september 2006 - 17:59

Veel animo voor vrijwillige vertrekregeling NedCar

Born

Ruim 800 medewerkers van autofabriek NedCar in Born willen gebruik maken van de vrijwillige vertrekregeling bij de autofabriek. Daarnaast willen zo’n honderd 58-plussers gebruik maken van de mogelijkheid vervroegd uit te treden.

Daarmee komt het aantal medewerkers dat nu al heeft aangegeven vrijwillig te vertrekken op een tussentijds totaal van 900 van de in totaal 2500 die nu nog op de loonlijst van het bedrijf staan. Dit meldt de Limburgse autofabrikant vandaag.

Alhoewel de belangstelling voor de regeling groter is dan verwacht, zijn de aantallen die nodig zijn om gedwongen ontslagen in 2007 te vermijden, nog niet bereikt. Bij kantoorpersoneel en leidinggevenden is wel het maximale aantal aanbiedingen bereikt en daarmee is inschrijving voor deze categorie medewerkers niet meer mogelijk. Maar in de productie-omgeving bestaan nog 250 boventallige arbeidsplaatsen.

Op basis van de uiteindelijke totaalresultaten van eind november, kan pas bepaald worden of gedwongen ontslagen voor 2007 volledig van de baan zijn.
Provincie:
Tag(s):